Armele secrete ale lui Putin

     Putin mi-a dat tot timpul impresia unui om calculat. Un securist destept si abil, dur si eficient. Modul lui de viata nu sugereaza nici o slabiciune interioara sau de alta natura : schiaza, alearga, practica judo, nu e excesiv in nimic, e discret. Nu l-ai prins niciodata nici neatent, nici evaziv si nici reaxat. Doar atent, mereu atent. A facut minuni, geopolitc vorbind, cu rusii, care, dupa perioada Eltin, pareau condamnati definitiv la rangul de putere de mana a saptea!

     Fara indoiala ca Putin stia foarte bine  capabilitatile fortelor armate americane si, in mod cert, le stie si pe cele rusesti. Adica, stie mult mai multe pe tema asta decat stim noi : http://www.realitatea.net/topul-celor-mai-puternice-armate-din-lume-in-2013-unde-se-afla-romania_1203463.html . In plus, a apreciat exact si reactia NATO in cazul Ucrainei, doar de asta s-a miscat in Cecenia si in Georgia. Nu au fost deloc acte de nervozitate politica, stare niciodata manifestata de liderul rus. Au fost parti disparate ale unui plan de actiune cu o vechime de cel mult 10 ani. Au fost partile vizibile ale unui plan menit a aduce Rusia intr-o pozitie globala relevanta in raport cu forta sa.

      In primul  rand, a construit o economie puternica si, mai ales, disciplinata. A adus tehnologie de top, nu doar militara, si si-a creat piete de desfacere pentru resursele rusesti alternative la UE. Astfel ca, o sanctiune economica SUA + UE nu il afecteaza prea tare. Sigur ca unii magnati rusi isi vor pierde proprietatile din statele UE si fondurile cu grija pitite prin Cipru sau Elvetia, dar asta nu e neaparat rau.

     Da, Putin si-a calculat cu grija sansele si i-a dat cu plus. In mod cert, a luat in calcul si dificultatile SUA de a tine trei fronturi de lupta simultan si lipsa de combativitate a europenilor, vadita de angajamentele niciodata asumate total de vest-europeni. Stie si de modul de viata hipsteresc si egoist promovat cu asiduitate in UE si in SUA, un mod de viata ce creaza fatalai si nu soldati. Urmariti dezbaterea cretina dintre fatalaii trecuti de 35 de ani  si cei sub aceasta varsta : primii le reproseaza celorlalti ca nu vor sa se razboiasca pentru a le apara cururile pe care nici ei nu vor sa si le apere! De parca razboiul este optional pentru un pulifrici! Cand razboiul vine, ii ia pe toti la lupta indiferent de mod de viata, religie, sexualitate, varsta sau sex. La inceput, ii ia pe profesionisti, pe cei ce au ales aceasta cale, apoi pe cei mai tineri, apoi si pe restu. Poti doar spera ca se termina pana iti vine randul, dar nu e un lucru inteligent sa te si bazezi exclusiv pe asta. Ceea ce trebuie sa stii, este ca trebuie sa dai tot ce poti din tine, chiar si viata, ca razboiul sa nu se desfasoare la poarta nevestei tale si a copiilor tai. Nu e patriotism cat instinct de conservare. Iar Putin stie ca hipsterii hedonisti europeni stau prost la capitolul asta. Si mai stie si ca mamele americane nu isi vor lasa copiii sa moara, cand vor incepe sa moara, pentru niste lasi care nu se apara singuri! Altfel, soldatul rus e cum il stiti : semianalfabet si obedient de vodka sau de pistol. In plus, ponderea trupelor de elita e mult peste aceea a trupelor NATO! Cand ii dai posibilitatea de a jefui, ucide si viola nepedepsit, va face minuni.

          Iar Putin nu e singur in planurile lui! Are un tratat economic (si nu numai) cu China, care e dependenta de resurse externe pentru o economie agresiva cu mediul si intr-o permanenta crestere si care este destul de stanjenita de flotele americane masate in apropierea sa pentru a proteja Taiwan-ul si Japonia. Nici economia chineza nu mai este atat de dependenta de piata americana, aproape tot ce cumperi oriunde este produs (cu sau fara licenta) in China, cu muncitori chinezi. Ar mai fi si Iranul, un alt jucator puternic, mereu stanjenit de interesele americane si plasat mereu de acestia pe o axa a raului alaturi de Corea de Nord si Al Quaida. Si ar putea conta si pe o  diversiune nord-coreana sau saudita (un popor de wahabiti anti-americani condusi de o dinastie urata de popor si sustinuta de arme americane)!

          Da, americanii au cea mai relevanta armata, cea mai dezvoltata tehnologie (cu oaresce rezerve), dar toata aceasta forta este dispersata pe trei continente si pe toate marile si oceanele lumii. In fapt, au doar trei aliati pe care pot conta total  : pe britanici, pe polonezi si… pe noi. De asemenea, economia americana nu da semne de revenire din recesiune iar vest-europenii sunt mai mult balast decat aliati pe care se poate conta.

            Si cum Rusiei ii este necesara o lovitura prin surprindere, una neasumata dar decisiva, fie vor folosi voluntari pro-rusi unde au o pondere demografica semnificativa, fie chestii mult mai subtile.  Ca de exempu : http://inforor.com/romania-este-atacata-de-rusia-cu-arme-meteo/ . In plus, noi romanii avem in coaste o Ungarie mai revansarda ca oricand, crunt dezamagita de faptul ca din retorica americana si vest-europeana, de ceva timp, au disparut aluziile la apartenenta maghiara a Transilvaniei. In plus, in  Ungaria, partidul basescului lor nu da semne de pierdere a puterii!

              Da, hypstere, va fi razboi! Daca esti de partea invingatoare, vei mai lupta si cu asta : http://www.gandul.info/reportaj/omul-care-nu-exista-cum-arata-cu-adevarat-armata-romana-militarul-diagnosticat-cu-stres-posttraumatic-ascuns-de-oficiali-ma-vedeam-cu-arma-in-gura-11569598 Daca nu, nu va mai conta! Pregateste-te si spera ca il vei duce in casele altora! Dar inainte de asta, roaga-te sa nu pierdem startul si sa ne trezim cu aia peste noi! Daca vor veni, nu va fi ca in 1944, ci ca in Cecenia, razboi total. Pentru ca nu se mai ocupa nici cu raspandirea comunismului, nici cu eliberarea popoarelor ostile de proprii conducatori. Nici dependenti de resursele noastre, nu-s.

              Dar pana atunci, sa ne delectam cu razboiul dintre clanurile de interlopi Bercea, respectiv Basescu, cu crizele de identitate politica ale liberalului Crin Antonescu si cu lupta acerba dintre comunistii, bineinteles republicani,  de dreapta si cei de stanga. Unii scapara din brichete langa butoiul cu pulbere, iar noi…

Despre euroscepticus

"Nu va spun cum sa ganditi, va spun cum gandesc eu. E vorba doar de mine."
Acest articol a fost publicat în Despre una-alta de prin lume adunate și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu