Ce am inteles eu din alegerea lui Trump

             In primul rand, Trump nu este un accident, Trump este un produsUn produs al frustrarii majoritatii cetatenilor americani, ai acelor numiti pe merit „working class”. Albi sau de alta rasa, nativi sau emigranti cu ganduri serioase, mai mult sau mai putin inteligenti. Trump este palma pe care acesti cetateni, care sustin SUA cu munca si taxele lor, o dau sistemului in care nu mai cred, corporatiilor straine, globalismului, politicii externe imbecile si conflictuale a SUA care nu le-a adus decat conflicte si saracie si sistemului de asistenta sociala falimentar si sufocat de putori care in viata lor nu au avut de gand sa munceasca.  

             Contracandidatul lui Trump, HC, a reprezentat exact sistemul caruia americanii i-au intors spatele : mincinoasa, duplicitara, falsa, bolnava, cinica, corupta, abjecta, lipsita de empatie, elitista, ipocrita. Da, lui Trump, care s-a pozitionat eficient anti-sistem, nu i s-a putut opune decat omul sistemului perfect. Ca acesta era o femeie rodata in administratia si politica externa si ca se numea Hillary, mai putin important!

           In Trump se regasesc multi americani. Trump e un porc, e trivial, e transant si cateodata chiar sincer. Trump este visul american pe intelesul maselor, povestea de succes in care orice muncitor, capiat de o rata cretina si de doua slujbe, vrea sa creada. Trump comunica pe intelesul oricui, e intr-adevar dificil sa nu rezonezi macar partial cu discursul lui. Pe de alta parte, nu prea conteaza ce spune Hillary, oricum nu o crezi.

            Nu in ultimul rand, despre Hillary stii sigur ca minte cum respira, pe Trump il poti credita cu un dram de sinceritate.

          Trump e aceea fata a americanului care nu ne place, dar pe care, iata, si-o asuma fatis! Va trebui sa invatam sa traim cu ea SAU, POATE, FARA! Trump a castigat alegerile astea de cacat cu un mesaj fundamental diferit de cel cu care urechile noastre europene erau obisnuite!

            Ce am inteles din toata treaba asta? Ceva ce trebuie inteles si de dobitocii care ne guverneaza prost : suntem singuri! Trebuie sa invatam sa ne asumam responsabilitatile care decurg din asta si sa ne aliem cu cei ce ne impartasesc temerile si interesele. Ii neglijam pe polonezi si rau facem! Niciodata, nemtii, pe care atatia dobitoci ii pupa in cur, nu ne-au folosit la ceva!

               Trump poate insemna si faptul ca SUA este pregatita sa accepte, din nou, statutul de putere regionala a Rusiei, fapt ce nu poate fi neaparat rau pe plan global! Pot doar spera ca nimeni nu isi face iluzii in ceea ce priveste soarta noastra!

                   Oricum, macar acum stim cum stam. Trump nu ne minte ca ne apara de agresiunea puternicului vecin de la rasarit incurajandu-ne sa achizitionam pe bani grei vechiturile de F16 pe care le-a oferit SUA (GRATIS) portughezilor si epavele olandeze denumite pompos fregate! Trump nu ne minte ca sustine democratia noastra, in timp ce inalti oficiali SUA sprijina desantat lovitura de stat a basescului din 2012 si abuzurile DNA! Trump nu te minte ca esti binevenit in NATO, dar trebuie sa-ti asumi teapa unei corporatii americane, numita Bechtel! Trump nu te critica cand iti protejezi granitele de hoardele de arabeti infometati cu un zid, in timp ce mai astupa cate un tunel pe sub zidul de la granita cu Mexicul!  Trump iti spune direct si poate, sincer : daca vrei securitate, platesti! Adica exact ce ai facut pana acum, dar fara sa fii sigur ca chiar ai cumparat securitate!

               Si am mai invatat ceva : daca o bunaciune  blonda incearca sa-ti cumpere votul cu un blowjob, cere plata inainte! Oricum, daca castiga, fii sigur ca isi va lua revansa…

Despre euroscepticus

"Nu va spun cum sa ganditi, va spun cum gandesc eu. E vorba doar de mine."
Acest articol a fost publicat în 100% eurosceptic, 150% inteligent, Rubrica contondenta! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu